Ria

In 1983 is Ria met Kees in Boxtel terecht gekomen. In 1989 zijn zij samen betrokken geraakt bij het Kinderbijbelwerk van Boxtel-Oost en in 1992 werd de kinderbijbelgroep aan Ria overgedragen. Lange tijd bestond de groep uit een kindergroep en een tiener/jongeren groep. Vanuit deze groepen is het initiatief tot de oprichting van een praiseband gegroeid. Momenteel zitten de laatste leden van de jongerengroep bijna allemaal in de praise band en zijn de kinderen van de bijbelclub doorgegroeid naar het voortgezet onderwijs. Inmiddels is Ria weer een groep begonnen met kinderen van 4 tot 7 jaar. In deze tijd is het blijkbaar moeilijk voor de opgroeiende jeugd om interesse te houden in geloofsopvoeding, het probleem waar vandaag de dag ook de Kerk mee worstelt.

Ria is de meest trouwe medewerkster van de band. In de afgelopen jaren heeft ze geen van de wekelijkse oefeningen noch een enkel optreden gemist. Ook helpt ze steevast bij het installeren van de apparatuur voor oefeningen en optredens en zorgt ze voor de inwendige mens.

Ria bepaalt het kinderrepertoire, schrijft de liedjesboeken en is de eindverantwoordelijke voor alle activiteiten.

Verder is Ria de creatieve factor in de kinderclub. Ze slaagt er wekelijks in om de kinderen van de club weer met nieuwe knutselwerkjes te verrassen, zodat de bijbelclubverhalen ook werkelijk blijven ‘kleven’. Dit doet zij week na week, sinds de overname van de bijbelclub in 1992.