Missie

Het begin
De band is ontstaan uit het katholieke kinder- en jongerenwerk in Boxtel-Oost en is opgericht in maart 1997. Doordat de jongerengroep regelmatig naar praiseconcerten ging (o.a. praise avonden en EO-jongerendagen), ontstond er in de groep het verlangen om zelf een praiseband op te richten. Aangezien het geld ontbrak, werd er driftig gezocht naar sponsors. En op zekere avond gebeurde het dan…. Een telefoontje melde dat er alvast 10.000,- was overgemaakt.

Nu en de toekomst
De band speelt regelmatig in diverse kerken in de omgeving en in het land.
Daarnaast organiseert de band 2 maal per jaar een praise avond waarvoor alle christenen worden uitgenodigd. Het is heerlijk op deze avonden de eenheid in Christus te mogen ervaren.
De praise avonden worden gehouden in “de Serenade”, Oude Dijk 117 in Liempde.
Ook verlangt de band ernaar om praise middagen te gaan organiseren voor kinderen.

Jongeren-praise
De praiseband is er voor en door jongeren, vandaar dat de muziek op deze groep is afgestemd. De band speelt moderne pop/rock muziek met een duidelijke boodschap, die ook andere leeftijdsgroepen aanspreekt. Naast het muzikale gebeuren heeft de groep ook een functie als vriendenkring, waarbij iedereen welkom is. Er komt erg veel kijken bij de band: installatie, geluid, licht, instrumentale vaardigheden, zangtechniek, uitzoeken van de muziek, vormgeving en uitvoering van liederen en presentatie van teksten. Daarom is het belangrijk dat de groep als team opereert. Ieder individu moet bereid zijn zich op te offeren voor de ander en voor het algemeen belang, waarbij getracht wordt om iedereen zoveel mogelijk op zijn mogelijkheden in te zetten.

Kinder-praise
De band heeft naast een jongeren praiseprogramma ook een praiseprogramma voor kinderen. Daarmee worden regelmatig kinder- en tienervieringen begeleid. Uniek voor deze band is dat de kinderen zelf mee mogen zingen voor de microfoons. Het zijn vrolijke liedjes met inhoud, die zijn afgestemd op kinderen. De liedjes worden daardoor vaak door de parochies overgenomen.

De naam van de band 
De naam USD-praiseband staat voor ‘Upside Down praiseband’. Deze naam is afgeleid van de uitspraak van Jezus: ’Wie onder u de grootste wil zijn, moet dienaar zijn van allen.’ (Marc. 9:35)

Ofwel: in het koninkrijk van God staat alles op zijn kop: Upside Down. Zo heeft ook de band geen ander doel dan Hem te dienen en Zijn liefde aan de wereld bekend te maken.